Uw huis isoleren, een must anno 2021

Dakisolatie

‘Koude’ en ‘warme’ dakisolatie

Gevelisolatie

Isoleren van uw buitengevel

Anno 2021 kunnen we er niet onderuit, woningen isoleren is een must. Bij nieuwbouwwoningen en renovaties gebeurt dit op vandaag standaard. Woningen worden waar mogelijk geïsoleerd. Muren en daken worden voorzien van de nodige isolatiematerialen om zo de energiekost te beperken en het verbuik te reduceren. Maar ook bij bestaande woningen kan investeren in isoleren geld opbrengen. Uw buitenmuren of dak isoleren verlaagt niet alleen uw energiekosten maar verhoogt ook uw woonkwaliteit. En daarvoor kan u rekenen op Dak- en renovatiewerken Margodt!

Uw dak isoleren

Dakwerken Margodt isoleert zowel platte als hellende daken, zowel nieuwbouwprojecten als bestaande daken. Afhankelijk van de staat van uw dak kan u opteren voor verschillende manieren om uw dak te isoleren:

‘koude’ dakisolatie: bij deze methode wordt het dak van binnenuit geïsoleerd door gebruik te maken van PIR-isolatieplaten. Indien uw dak in goede staat is en uw dak over een onderdak beschikt is dit de goedkoopste manier om uw dak te isoleren. 

-‘warme’ dakisolatie of sarking-isolatie: bij deze methode wordt het dak van buiten uit geïsoleerd. Dit vraagt natuurlijk extra werk daar de dakpannen en het onderdak (indien reeds aanwezig) moet worden verwijderd en na deze werken opnieuw geplaatst. Deze methode is een stuk duurder maar biedt ook meer voordelen op vlak van isolatie. Indien uw dak aan vernieuwing toe is, of indien uw dak nog geen onderdak heeft is dit de juiste manier van werken.

Uw gevel isoleren

Wanneer men denkt aan het isoleren van een woning denkt men automatisch aan het isoleren van het dak en dubbele beglazing. Vaak wordt het isoleren van de muren vergeten hoewel dit ook zeker een grote impact heeft op uw energieverbruik.

Net als bij daken worden huizen op vandaag steeds voorzien van isolatie tussen de binnen- en buitenmuur. Bij nieuwbouw is dit verplicht. Oude woningen zijn echter vaak nog niet voorzien van muurisolatie en hierbij kan Renovatiewerken Margodt u helpen.

Wij voorzien uw woning niet alleen van buitenmuur isolatie maar geven uw buitenmuur ook een nieuw uitzicht door het plaatsen van gevelbekleding. Eerst worden isolatieplaten tegen de buitengevel aangebracht, nadien worden deze bedekt met gevelbekleding in PVC of hout, de keuze is aan u!